Urșii polari sunt destul de unici printre urși. Nu numai că locuiesc în planurile de gheață ostile și frigide din Polul Nord, dar sunt și înotători adepți. În mările reci și arctice, pot înota 10 km / h și, într-un caz, o femelă de urs polar a înotat continuu timp de 9 zile în Marea Bering, acoperind 687 de kilometri pentru a ajunge la gheață departe de uscat. Mai târziu, a parcurs încă 1.100 de mile (1.800 de kilometri) .





De ce trebuie urșii polari să înoate atât de repede și să acopere distanțe atât de mari? Alimente.


Urșii polari mănâncă în primul rând foci care se relaxează pe marginile ploilor de gheață, deci a fi un bun înotător este o necesitate. Cu toate acestea, atât pe uscat, cât și pe mare, urșii polari sunt dezavantajați. Când urmăresc prada pe uscat, urșii polari se supraîncălzesc rapid din cauza straturilor lor groase de grăsime și a hainelor de blană, astfel încât nu pot alerga departe. În timp ce urmăresc prada în mare, urșii polari nu sunt la fel de bine adaptați la viața acvatică ca focile, morsele sau balenele beluga, așa că nu pot urmări prada sub apă foarte departe.




Astfel, la fel ca majoritatea prădătorilor, ei se bazează pe elementul surpriză pentru a-și captura prada. În videoclipul de mai jos, veți asista la un urs polar flămând urmărind, surprinzător și capturând un sigiliu pe o floare de gheață. Acesta este motivul pentru care numele științific al ursului polar este Ursus maritimus.

Video:



VIZIONEAZĂ NEXT: Ursul Grizzly se luptă cu 4 Lupi